Петков категоричен: Няма разцепление в коалицията

Утре той ще посети Република Северна Македония
15 апр 2022 13:35, Нели Христова
69
Петков категоричен: Няма разцепление в коалицията
Снимка: БГНЕС

Няма разцепление в коалицията, но това, което сме обещали е, че ще работим принципно. Тази мантра стабилност на всяка цена, не е там. При нас е стабилност, когато спазваме принципите които сме обещали. Това заяви премиерът Кирил Петков в Раднево, предаде БГНЕС.

Петков коментира и избора на управителна БНБ. „За нас не беше добра стъпка, когато нямаме обединение около една личност, да протича гласуване. По-разумно беше всеки да даде крачка назад. Не бързаме за никъде. Най-вероятно днес кандидатурата няма да бъде подкрепена”, каза Петков.

За кораба с български моряци Петков коментира:

„Щом се успокои боят, един от моряците беше отишъл до руската част и когато те дадоха час и половина прозорец, го съгласувахме и военно разузнаване ги поеха от там“. Хората са в безопасност, съобщи още Петков.

Ние сме се придържали винаги към коалиционното споразумение и съществуващата рамкова позиция за РСМ. Няма никакъв документ, който аз да съм подписвал от българска страна, коментира премиерът появилата се информация, че в РСМ има подписан документ от българска страна и за това, че предстои той да посети РСМ.

Аз отивам за да покажа силната задача на българското правителство българската общност в Македония да бъде подкрепена, но се радвам да кажа, че аз вярвам, че и в момента правителството на РСМ също осъзнава какъв голям приоритет е това за България и работим заедно да се вдигне приоритетът на тези хора в македонското общество, подчерта Петков. Така че затова, че утре ще бъдем толкова много хора от толкова различни партии там, показва една подкрепа за българската общност и едновременно с това се надявам това, което всички сме го изявили, че РСМ трябва да бъде част от Европа, да се движим и от двете страни на границата, прогресивно в тази посока, каза Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
Един дол дренки ! преди 2 години
След 9-ти септември 1944 година за какви коалиции ми дрънкаш бе *** ! От един дол дренки сте !
61
0
 
3
 
! Отговори
иво преди 2 години
ТОЯ ЛЪЖЕ , ТА СЕ КЪСА ! НАДПРЕВАРВАТ СЕ С ДЖИБРАТА ! НИКОЙ НЕ Е ПОМАГАЛ ОТ БЪЛГАРСКА СТРАНА ЗА ЕВАКУАЦИЯТА НА МОРЯЦИТЕ ! КАК СМЕЕ ДА СЕ ПОДИГРАВА ТАКА СЪС СЕМЕЙСТВАТА , КОИТО ГИ ОЧАКВАТ ! ПФУ !
60
0
 
8
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
Абе Кире, ти на СМ ли си премиер???
59
0
 
8
 
! Отговори
НЯМАШ МОЗЪК.. преди 2 години
Скрий се, некадърник.!!
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А не уе?!
57
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кире и Боян Петров така спасяваше доде не излезна жена му да каже каква била работата
56
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо жалкият фигурант не вдига юмруци по харвардските мошеници - лъжци и крадци, който ни натресе???
55
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да де колкото спаси моряците всичкото истина казва Кире
54
0
 
9
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Ако наистина е казал това, което е в кавички, то първо да мине курс по български език!Подиграва се с нас!
53
0
 
12
 
! Отговори
Да-да преди 2 години
Ние трева пасем!
52
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
виж цените на храните ,горивата и тока,вашата коалиция дали е цепена или разцепвана все ми е едно.
51
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро, искам ти да живееш със 710 лева на месец и да си гледаш децата! До 2025 година за 3 (три) години замразихте минимална заплата! Как не ви е срам, то сега през 2022 не може да се живее с тия пари, та какво остава за 2025!!!! Дано има Господ да види какво правиш ти и да ти даде заслуженото!
50
0
 
18
 
! Отговори
Дани преди 2 години
Дааа изобщо няма разцепление,както ти изобщо не си лъжец с двойно гражданство.Как си с волеизявлението бе Просто Киро- КлоунА?
49
0
 
8
 
! Отговори
Пловдив преди 2 години
Няма разцепление, Защото,са си го нацепели един-друг
48
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Екстра сте си, викаш! Точно така трябва да бъде! Егати лъжливия премиер! Еми обида е това да ни е премиер! Не знам кой го избра, но сега всеки негов избирател си получава заслуженото!
47
0
 
14
 
! Отговори
mery преди 2 години
Време е примиерът ни да вземе македонско гражданство, да си учредява партия там и да се явява там на избори. Да отива и да работи за благото на македонския народ. Достатъчно се е упражнявал в България.
46
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама разбира се, че няма разцепление, мед и масло текат там и пълно разбирателство. За първите две е сигурно, ама за третото няма признаци. За всичко се дърляте, комплексари и нито един не е с нещо по-добър от останалите. От един дол дренки. Народът да му мисли.
45
0
 
5
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Всичко в държавата е: В главата ми е нещо разглобено искам да ви кажа теро нено.
44
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Киро Лъжеца--Та той каза:"При нас е стабилност, когато спазваме принципите които сме обещали" Е,досега нищо не сте направили от това,което сте обещали! НАПРОТИВ-направихте точно обратното-ОГЛОЗГАХТЕ ДЪРЖАВАТА,ОСТАВИХТЕ НАРОДА НА ГЛАД И СТУД С ТЕЗИ ЦЕНИ,КОИТО НАПРАВИХТЕ,НЕ ВИ ИНТЕРЕСУВА КАК ЖИВЕЕМ!ЗА ВАС КОЕ Е ВАЖНО ?? Е,КОЕ?-ВАЖНО Е,ЧЕ НИ ИЗЛЪГАХТЕ И ТО МНОГО ПОДЛО!КАЗВАТЕ,ЧЕ НАВСЯКЪДЕ В ЕВРОПА БИЛО ТАКА-Е НЕ Е ТАКА-ЦЕНИТЕ СА МНОООГО ПО-НИСКИ А ЗАПЛАТИТЕ МНООГО ПО-ВИСОКИ,КОМПЕНСИРАТ ВСИЧКО!
43
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и на война "не дрънчеше". Патологичен лъжец си брат.Лекувай се.